Prinsessan, shamanen och bröllopet alla pratar om

Det har återigen blivit dags för ett kungligt bröllop – men den här gången omgärdas festen av flera skandaler. Det är prinsessan Märtha Louise som ska gifta sig med sin nya kärlek, shaman Durek Verrett. Paret har varit tillsammans sedan 2019 och sen dess har det skrivits och rapporterats spaltmeter om dem. Märtha Louise har fått kritik för att hon använt sig av sin titel när hon gjort reklam för shamanens produkter och Durek Verrett har gjort flera kontroversiella uttalanden, som kritiserats hårt.
Men nu vankas alltså ett stort bröllop i norska Geiranger och det ser ut att bli en helg som gästerna sent kommer att glömma. En gäst som inte kommer är kronprinsessan Mette-Marits son, Marius Borg Høiby. I början av augusti avslöjades att han misshandlat sin före detta flickvän, något som han också erkänt. Sen dess har fler och fler detaljer kring honom avslöjats.
Varför snackas det så mycket om det här bröllopet? Hur mycket har skandalerna påverkat kungahuset och kan de återställa förtroendet hos det norska folket?
Gäst: Jenny Alexandersson, hovreporter på Aftonbladet.
Programledare och producent: Jenny Ågren.
Klipp från: Sveriges Radio, Youtube; Royal Rundown.
Kontakt: podcast@aftonbladet.se.

FREDAG 30 AUGUSTI 2024


Senaste avsnitten

Aftonbladet Daily

Alla Aftonbladets podcasts

OM AFTONBLADET

Tipsa oss: SMS 71 000. Mejl: tipsa@aftonbladet.se
Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Alex Rodriguez och Nils Höglander
Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
Redaktionschef: Karin Schmidt
Jobba på Aftonbladet: Klicka här

OM AFTONBLADET