Socker vs sötningsmedel
En våg av larm om sötning kom. WHO lyfte fram aspartam som möjligen cancerframkallande och det fick världen att reagera. Även riktlinjerna kring sötningsmedel har uppdaterats och nu är rådet att inte använda sötning som inte är socker. Hur ska vi söta vår mat? Socker är inte känt för sina hälsosamma effekter. Så hur ska vi göra? Och vilken läsk är egentligen det bättre alternativet, utifrån ett hälsoperspektiv?
Gäst: Henrik Ennart, vetenskapsjournalist på SvD.
Programledare: Eva Ericsson.
Kontakt: podcast@aftonbladet.se
MÅNDAG 4 SEPTEMBER 2023
Aftonbladet Daily
Alla Aftonbladets podcasts
A-A
A-A
F-J
L-M
M-N
S-S
S-S
S-T
OM AFTONBLADET
Tipsa oss: SMS 71 000. Mejl: tipsa@aftonbladet.se
Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Jenny Åsell och Mattias Kling
Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
Redaktionschef: Karin Schmidt
Jobba på Aftonbladet: Klicka här
OM AFTONBLADET