Mannen ska ha bränt upp sin fru

Publicerad 2016-09-23

Häktad för mord

Idag häktades en 43-årig man misstänkt för mord på sin fru. Kvinnans kropp hittades brinnande vid en väg och har varit svår att identifiera. Men åklagare Cathrine Bengtsson kan nu säga att det med sannolikhet är 43-åringens fru.

– Vi misstänker att det är hans fru, säger Cathrine Bengtsson.

Under en blå filt dolde sig den 43-årige småbarnspappan i rättssalen i Helsingborgs tingsrätt. Åklagaren yrkade på att han skulle häktas på sannolika skäl för mord. Den linjen gick rätten på.

En brinnande kvinnokropp upptäcktes av en bilist i närheten av Bårslöv, Helsingborgs kommun, under tisdags kvällen. Snart fattade polisen misstankar mot 43-åringen. Hans fru hade anmälts försvunnen samma dag.

På grund av kraftiga brännskador har kroppen varit svår att identifiera. Nu är man i princip helt säker på att det rör sig om 43-åringens fru. Det bekräftar kammaråklagare Cathrine Bengtsson.

– Utifrån olika omständigheter som har kommit fram har vi en rätt klar bild av vem hon är. Men en fullständig identifiering är inte färdig. Det hoppas jag ska komma nästa vecka via tandjournaler, säger hon.

Mannen var till en början anhållen som skäligen misstänkt för mord – vilket är den lägre misstankegraden. Sedan gripandet har utredningen gått framåt och idag kunde han häktas på den starka misstankegraden - sannolika skäl. Mannen ålades restriktioner.

Det har förekommit olika uppgifter på när 43-åringens fru anmäldes försvunnen. Idag förklarade åklagaren att hon anmäldes försvunnen samma dag - men efter att den döda kroppen hittats.

43-åringen menar att han är oskyldig. Det sa hans advokat Lars Nilsson under häktningsförhandlingen.

– Han menar att han inte har begått någon brottslig handling.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln