Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Man anhållen efter misstänkt mord

Publicerad 2016-01-28

En 26-årig man greps i Göteborg under onsdagskvällen och erkände då att han dödat en 55-årig man i ett hus i Hamburgsundsområdet.

Enligt Aftonbladets uppgifter ligger ett pengabråk bakom det misstänkta mordet.

– Stickskadorna på kroppen och andra omständigheter gör att det tveklöst rör sig om ett mord, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson.

På onsdagskvällen ringde en person till polisen och berättade att ett grovt brott inträffat i Bohuslän.

Polisen mötte upp inringaren i Göteborg. Personen kunde då berätta att den som utfört brottet, en 26-årig man, befann sig runt Korsvägen i Göteborg.

Inringaren åkte därefter med polisen till området och hjälpte till att peka ut mannen.

Överlämnade sig

Enligt uppgift till Aftonbladet greps 26-åringen av insatsstyrkan vid Svenska mässan vid 22.30-tiden.

– Gärningsmannen, som överlämnade sig frivilligt, väntade på oss. Gripandet gick odramatiskt till, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen region Väst.

För polisen erkände mannen att han dödat en 55-årig man i ett hus i området kring kustsamhället Hamburgsund i Tanums kommun. När polisen kom fram till det angivna huset hittade de en död person.

– När patrullen kom till adressen kunde de konstatera att en person var död. Därför backar man genast ut och säkrar brottsplatsen, säger Thomas Fuxborg.

Skälet: ”Pengar”

Enligt uppgift till Aftonbladet har den gripne berättat för polisen att skälet till att offret dödades var att 26-åringen ”inte fått betalt” av 55-åringen. Tidningen GT skriver att polisen utreder uppgifter om att gärningsmannen antingen varit anställd av, eller utfört arbeten åt, den döde.

– Jag har inget att säga om något motiv. De känner varandra men jag kan inte gå in närmare på hur, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson.

Bohusläningen rapporterar att den misstänkte inte är svensk medborgare.

55-åringen var skriven på adressen där han hittades och i huset ska det finnas rikligt med blod. Enligt Thord Haraldsson finns det flera stickskador på brottsoffrets kropp.

– Stickskadorna på kroppen och andra omständigheter gör att det tveklöst rör sig om ett mord. Teknikerna arbetar fortfarande och vi har inte transporterat kroppen för vidare undersökning, säger han. 

Haraldsson vill inte kommentera om man har hittat det misstänkta mordvapnet.

Under torsdagen är huset avspärrat för den tekniska undersökningen. Polisen knackar även dörr i området.

26-åringen är anhållen misstänkt för mord. Polisen planerar förhöra honom under eftermiddagen.

Brottet inträffade sannolikt under onsdagseftermiddagen eller tidigt på onsdagskvällen, uppger polisen.

Följ ämnen i artikeln