Svenska Millena: Ofattbart och obehagligt

Uppdaterad 2015-07-14 | Publicerad 2015-07-13

En svensk kvinna har styckmördats i semesterparadiset.

Millena, som turistar i området, är chockad över händelsen.

– Jag tänkte: Va? Svenskar? Styckmord i Calella? Det är helt ofattbart, säger Millena Lindoff från Markaryd. 

Hon har semestrat i Calella varje år sedan 2003, och tycker speciellt mycket om lugnet och den familjära stämningen på orten. Nu snurrar tankarna i hennes huvud.

– Vi har varit här sedan i lördags och träffat och pratat med massa svenskar. Nu går jag runt och tänker: Är det någon av dem som är en mördare eller blivit mördad?

Den katalanska polisen Mossos d’Esquadra har varit mycket förtegen med detaljerna kring mordet. De hänvisar till sin presstjänst, som i sin tur inte säger något mer än att en svensk i 40-årsåldern är gripen och att utredningen pågår.

”Mycket som är underligt”

I Calella pratar alla om det som hänt, men uppgifterna är svåra att få bekräftade. 

– Det är mycket som är underligt med det här, säger Millena Lindoff. 

– Calella är världens lugnaste ställe. Därför tror man inte att det är sant när nåt sånt här händer.

Kvinnans döda kropp hittades i lördags i ett skogsparti vid floden Capaspres bädd. Inom ett dygn efter upptäckten hade polisen gripit en man i 40-årsåldern misstänkt för mordet. Han sitter nu i häktet i Pineda.

Millena Lindoff säger att hon och hennes familj trots den obehagliga händelsen kommer att fortsätta semestern som vanligt. 

– Mitt i det obehagliga känns det bra att polisen tagit någon. Jag hoppas verkligen att det är rätt person, säger Millena Lindoff. 

Karin Avenäs

ANNONS

Följ ämnen i artikeln