Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Kvinna knivskuren i Säffle – dog

Uppdaterad 2016-02-22 | Publicerad 2016-02-18

En 30-årig tvåbarnsmamma har knivskurits i Säffle i Värmland.

Hon blev huggen i magen och fick föras till sjukhus.

Kvinnans tillstånd var mycket allvarligt och hon opererades – men hennes liv gick inte att rädda.

Polisen utreder mord och har nu anhållit hennes sambo.

Polis i trappuppgången.

En 30 år gammal kvinna blev vid lunchtid knivskuren i Säffle i Värmland. Polisen hade inledningsvis mycket lite information om händelsen men uppgav att det rörde sig om en grov knivskärning. Larmet kom in klockan 12.08.

– Rent polisiärt är det massor av frågetecken som vi vill räta ut, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesman i Värmland.

Enligt uppgifter till Aftonbladet skadades kvinnan i magen, vilket polisen bekräftade. Polisen rubricerade inledningsvis händelsen som misshandel vilket senare ändrades till mordförsök. Kvinnan avled senare på sjukhus vilket gör att man nu utreder mord alternativt dråp.

– Vi håller på att lägga ett pussel om vad som hänt, säger Jonny Thomann, förundersökningsledare vid Värmlandspolisen.

Sambo anhållen

Polisen har under kvällen efter förhör anhållit kvinnans sambo, en man i 40-årsåldern, skäligen misstänkt för mord, det vill säga på den lägre misstankegraden, vilket Jonny Thomann poängterar.

– Det här har inte varit speciellt långa förhör, säger Jonny Thomann.

Polisen säger att händelsen inträffade inomhus och en lägenhet i Säffle är avspärrad. Där har polisen under dagen genomfört en teknisk undersökning som nu är avslutad. Däremot behåller man avspärrningen på grund av att man kan behöva gå tillbaka dit, uppger polisen.

Har ingen klar bild

Enligt Aftonbladets källor kom uppgifter i tidiga förhör om att kvinnan kan ha skadat sig själv. Men polisen tror inte på detta och har heller inte fått någon samstämmig bild med övriga vittnesutsagor.

Nu är istället hennes sambo anhållen.

Det finns ingen som sett själva knivskärningen men kvinnan har setts av grannar i sin lägenhet och det är en person som kommit in i lägenheten och hittat henne där.

Har hittat kniven

Den skadade kvinnan fördes i ambulans till Centralsjukhuset i Karlstad för vård och man meddelade att kvinnan hade knivsår i buken.

Hennes tillstånd bedömdes som mycket allvarligt och hon fick akutopereras – men hennes liv gick inte att rädda.

Nu har polisen även hittat det misstänkta mordvapnet.

– Det har hittats en kniv som tagits i beslag, säger Ronny Brattström, vakthavande befäl vid polisen i Värmland och tillägger att det är den kniven som man misstänker har varit inblandad.

Tvåbarnsmammans anhöriga är underrättade om händelsen.