Vecko-Revyn full av sex, sug och snusk

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-20

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Vecko-Revyn är Bonniers mest provocerande produkt. Tidningens främsta mål tycks vara att stajla om vanliga tonårstjejer till sexuellt överladdade slampor.

På sida efter sida delar olika ”experter” med sig av fiffiga knep. På sidan 71 i senaste numret klargörs till exempel att såväl samlag som avsugning blir skönast för killen om tjejen samtidigt är uppe och pillar med ett finger i analen.

Vänder man blad kommer lite konsumentjournalistik: Tips på dom bästa dildosarna. ”Inte så stor men ändå skön”.

Sådär håller det på, från omslagets rubriker om sexchock till bakvagnens recension av Britney Spears nya platta, där ”det svänger och porras”. Kärleksskolan är framme vid lektion 3: Bli ännu hetare i sängen. Där får de unga läsarna ta del av ”proffsens råd”, som ”kanske en liten piska om man vill prova på lite basic bondage”. Eller varför inte handklovar?

Här och var dyker det upp pliktskyldiga varningar, typ ”du får inte ha vaginalt sex efter analsex utan att använda kondom eller åtminstone tvätta snorren”. Men för det mesta är det fullt ställ i knullskolan. Tidningen är så genomsyrad av sex, sug och snusk att den i princip lika gärna kunde ges ut av Berth Milton.

Anledningen till att jag skriver om Vecko-Revyn är givetvis att jag har en sjuttonårig dotter som en gång i veckan kommer hem från skolan och möts av en tidning full av nya påhitt som snarast möjligt ska göra henne kåt och vuxen.

Min bedömning är att hon har det jobbigt nog med sin tonårstid för att behöva känna hetsen. Hetsen att bli ännu fräckare, ännu djärvare, ännu ytligare och ännu mer självcentrerad.

Därför vill jag på detta sätt meddela Bonnier Tidskrifter att förnyelseavin gällande prenumerationsnummer 72.998.198.86 aldrig kommer att betalas.

Droppen som fick pappas bägare att rinna över var artikeln om 25-åriga Victorias hemliga extraknäck som hora. Där presenteras prostitution som om det vore vilket trendigt yrke som helst, fast ännu bättre betalt. ”Det var en kick att gå därifrån med tre tusen spänn i fickan. Nu kunde jag lägga ännu mer på mitt utseende och restaurangbesök.”

Artikeln ”Jag säljer sex – och gillar det faktiskt” är det mest ansvarslösa och idiotiska jag läst i en svensk tidning på väldigt länge.

Därför vill jag avsluta med ett privat sextips riktat till den nya chefredaktören Louise Bratt:

Du kan ta din jävla tidning och stoppa upp den!

Följ ämnen i artikeln