Fick återförenas med sin försvunna hund – efter sex dagar

Publicerad 2016-12-02

Lindas hund Riley försvann då ett gäng kastade smällare mot dem. Nu, efter flera dagars letande, har de äntligen återförenats.

– Alla som var där jublade, säger Linda.

I lördags kväll försvann Linda Carlssons hund Riley under en promenad då ett gäng kastade smällare mot dem. När Linda sprang ifrån gänget ramlade hon och tappade greppet om Riley – som var livrädd och flydde. Tre dagar senare, på tisdagen, var Riley fortfarande inte funnen.

– Jag har inte kunnat äta, jag har inte kunnat sova. Jag har liksom inte klarat av någonting, det har bara varit att leta efter henne, sa Linda tidigare till Aftonbladet.

Men på fredagsförmiddagen, sex och en halv dag efter försvinnandet, fick de två äntligen återförenats.

– Alla som var där jublade, säger hon och fortsätter:

– Det är så sjukt, i natt drömde jag att vi lyckades fånga in henne och så gjorde vi det.

Riley hittades på en äng där hon även synts till tidigare. Tack vare att Rottweilern Amadeus var med vågade sig Riley fram.

– Riley älskar ju honom och kände nog igen honom. Sen kände hon igen mig, hon var ju överlycklig.

”Rädsla och osäkerhet”

Flera har engagerat sig i sökandet efter att Linda skrev ett Facebookinlägg om händelsen. Och under dagarna har Riley setts till, bland annat på företaget AstraZenecas område. Linda gissar att hon kanske fått mat där eller så har hon haft en bra sovplats.

– Någonting har hållit henne där, hon har ju synts till där varje morgon.

Men trots att flera människor varit nära Riley så har det inte gått att fånga in henne.

– Det har säkert att göra med rädsla och osäkerhet. Eller så ville hon helt enkelt inte bli infångad, hon kanske lekte med oss.

”Har kanske levt livet”

Enligt Linda beter sig Riley som om inget har hänt.

– Hon verkar hur cool som helst, hon har kanske levt livet.

Det är skönt att ha sin hund hemma igen och veta att hon är okej och oskadd, menar Linda. Och hon är tacksam över all hjälp hon har fått.

– Ett stort tack till alla som har hjälpt till, alla frivilliga och sökteamet. Utan alla som hjälpt hade jag aldrig klarat det här.