Jane, 65, vann 50 kilo godis – skänker allt till sjuka barn

Publicerad 2017-04-26

Jane Danielsson

Mormodern Jane Danielsson vann ett rejält påskägg tillsammans med sina barnbarn. Nu ska hon skänka vinsten till sjuka barn.

– Min förhoppning är att det ger de lite glädje i vardagen, säger hon.

Jane Danielsson, 65, var med sina två små barnbarn på Gränbystaden köpcentrum i Uppsala där det var en tävling inför påsken. I tävlingen kunde man vinna ett stort påskägg fyllt med cirka 50 kilo godis.

För att kamma hem priset skulle man svara på några frågor och skriva en motivering till varför man skulle vinna.

– Då skrev jag något i stil med ”Blåkulla=barnsjukhuset”, säger Jane.

Det Jane hade i åtanke var att skänka godiset till sjuka barn – om hon skulle vinna.

– Den tanken slog mig direkt. Kanske för att jag hade två små barn med mig och själv jobbar med barn som har funktionshinder.

”Blev jätteförvånad”

Dagarna gick och så även påsken och Jane glömde sin medverkan i tävlingen fram till nyligen – då fick hon ett samtal där hon fick veta att hon vunnit.

– Jag blev jätteförvånad.

Och Jane kommer att fullfölja sin plan – godiset kommer att hamna på Ronald Mcdonald hus vid sjukhuset i Uppsala, där anhöriga till svårt sjuka barn bor. Även om tanken från början var att de skulle få godiset redan till påsken.

– Jag pratade med dem i dag. Det blir roligt att komma dit. Jag ska ta med mina barnbarn så att att de får lära sig ge bort, och inte behålla allt själv, säger hon och fortsätter:

– De kan få ändå. Det här är barn som är sjuka och som är på ett ställe där de och familjemedlemmar inte brukar vara.

På torsdag hämtar hon priset och nästa vecka åker hon dit

– Min förhoppning är att det ger de lite glädje i vardagen. Dels händer det något när vi kommer och dels är det mycket – det är nog mängden som är roligast kan jag tänka mig.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

Följ ämnen i artikeln