Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Brandkåren grep in – gav utsatta hunden hjärtlungräddning

Publicerad 2017-05-26

När brandmännen fick veta att hunden var kvar i det brinnande huset gav de sig in direkt. Och när han inte gick att få kontakt med – då drog de igång med hjärt-lugnräddning, rapporterar The Dodo.

I måndags nåddes brandkåren i Washington i USA av ett larm. Ett hus hade tagit eld, och en brandbil tog sig direkt till platsen. När de kommit fram fick de veta att familjen var ute i säkerhet – men kvar i bostaden fanns hunden Sampson.

Brandmännen visste att Sampson aldrig skulle klara sig länge inne i det rökfyllda huset. De gav sig direkt in för att göra vad de kunde för att rädda hunden. När de hittat honom gick det inte att få kontakt med honom.

Tackade hjältarna efteråt

De fick ut hunden på vägen utanför. Där kunde den medicinska personalen hjälpa hunden – med hjärt-lungräddning och specialanpassad utrustning för att rädda djur i nöd. Snart såg de hur medvetandet kom tillbaka till Sampson.

Därefter togs han till veterinär. Efter att ha skrivits ut fick Sampson komma tillbaka och tacka sina hjältar – med ett brett leende på läpparna.

Följ ämnen i artikeln