Väpnat rån mot klockbutik – sex gripna

Publicerad 2016-04-07

Tre män har försökt råna en lyxig klockbutik i Skövde. En av männen riktade en pistol mot både personal och en person inne i butiken.

Senare greps sex män misstänkta för inblandning i rånet.

– Ja, man blir ju jävligt förbannad. Att de aldrig lär sig, säger en av ägarna Jari Koivusaari.

Polisen har klockan 17.22 fått larm om ett väpnat rån mot klockbutiken Pagoldhs Ur i Skövde. Tre män har gått in i klockbutiken för märkesklockor, som ligger i centrala delarna av staden, och en av männen har hotat folk med ett pistolliknande föremål.

– Han riktade pistolen mot personalen och en person i butiken, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region väst.

Sex gripna i bil

Den andre hade en hammare, troligtvis till för att slå sönder montrar och den tredje höll vakt vid dörren, uppger polisen.

– Men det verkar inte som de fått med sig någonting. Ingen person har skadats, säger Peter Adlersson.

Männen flydde innan polisen var på plats men vid 19.30 greps sex män på riksväg 49 på väg ut ur Skövde. Alla är misstänkta för inblandning i rånet. I bilen hittades ett vapen, troligen ett soft-airgun. Bilen och vapnet är tagna i beslag för teknisk undersökning.

Under kvällen kommer polisen att hålla förhör med männen.

Hittade vapen

Klockbutiken Pagoldhs Ur har flera gånger tidigare varit utsatt för rån.

– Tyvärr så är vi vana efter sex väpnade rån. Det här är sjunde väpnade. Det är sinnesjukt att behöva säga det, säger ägaren Jari Koivusaari som driver butiken med sin fru Susanne.

Han säger att flera personer var inne i butiken när det hände. Själv var han på toaletten och tvättade händerna. Susanne stod i kassan och fick pistolen riktad mot sig.

– Han vänder sig mot mig och börjar gräva i byxlinningen och då förstår jag att han ska dra upp en pistol. Då skriker jag ”ut” och så springer jag ut och han skriker ”stanna” åt mig och riktar en pistol mot mig.

Personen med hammaren har försökt att slå sönder en monter men inte lyckats, enligt en övervakningsfilm från butiken.

– Lite skönt är det när de inte kommer in i montrarna, säger Jari Koivusaari.

Hur mycket har ni lagt på säkerhet under dessa år?

– Det är ju våldsamma pengar egentligen, det blir ju så. Jag vägrar ge mig. Mitt yrkesval tänker jag jobba med.

– Man blir ju jävligt förbannad bara, att de aldrig lär sig, säger Jari Koivusaari.