Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Är det här Sveriges märkligaste bostadsannons?

Uppdaterad 2019-06-17 | Publicerad 2016-01-31

Mäklaren: ”Ville göra något annorlunda”

Fastighetsmäklaren Katarina Ljung valde att kliva utanför ramarna när hon skulle lägga ut en lägenhet på Hemnet. Istället för att beskriva lägenheten och hur den ser ut valde hon att fokusera på känslan man får av att befinna sig i lägenheten.

– Vi vill erbjuda de som tittar att få känslan som säljarna hade när de bodde i lägenheten, säger Katarina till Aftonbladet.

”Sätter ner fötterna mot de gamla planken som knakar lite lätt mot det annars tysta rummet. Sakta går jag över golvet för att inte väcka någon av de andra. Genom vardagsrummet, förbi den magnifika kakelugnen, lyser ljuset in från de två stora fönstren och rummet känns magiskt.”

Det var ingen traditionell bostadsannons som lades ut på Hemnet under fredagskvällen. Mäklaren Katarina Ljung hade länge tänkt att göra något annorlunda med en annons och när fyrarummaren på Södermalm i Stockholm skulle säljas såg hon sitt tillfälle.

Lägenheten, som är på 106 kvadradmeter och byggd på 1800-talet, gav Katarina en viss känsla när hon klev in i den.

– Den känslan är svår att förmedla utan att gå utanför ramarna för hur annonser ser ut. Jag ville fånga känslan av att bo i lägenheten, av att vakna i den en lördagmorgon och inte bara använda bilderna. Det är svårt för spekulanter att få en bra bild av känslan och jag ville framhäva den, säger Katarina.

Stort intresse

Den annorlunda texten verkar ha fått önskad effekt. Sedan annonsen lades ut har lägenheten nästan dubbelt så många träffar som andra lägenheter i samma prisklass på Hemnet.

– Jag har aldrig sett en liknande annons, jag tror folk är lite rädda för att det ska uppfattas som annorlunda. Men säljarna tyckte om texten.

Se hela annonsen nedan.

ANNONS