Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

”Jag kommer inte vinna”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-11-02

Malin Levenstad har gjort succé i Malmö
– nu är hon nominerad till Fotbollsgalan

I morgon avslutar Ldb FC Malmö årets allsvenska säsong mot Linköping borta. Tredjeplatsen är en besvikelse eftersom målsättning var guld. Men Malin Levenstad, 19, är ett stort utropstecken. Hon är nominerad till Fotbolls-galan i kategorin ”Årets genombrott”.

Punkt SE träffade den lovande mittbacken över en fika och pratade fotboll, reservdelar och tacktal.

Malin Levenstad har en mycket bra säsong bakom sig och hoppas på en plats i landslaget och spel i den nya proffsligan i USA. Sedan tidigare har hon fem U21/23-landskamper.

Året började lite turbulent – antingen konkurs eller reklam för hudvårdsprodukter. Störde det er?

– Inte alls. Varför ska vi hänga upp oss på namnet, vi har ju fått det så mycket bättre som det är nu.

Ni rådde varken på Umeå eller Djurgården i år heller ...

– Det är små marginaler, men vi är besvikna. Vi har gjort en jättebra säsong, men dippat i de viktiga matcherna.

Umeå verkar ju vara för bra er ...

– Marta är den avgörande skillnaden. Breddar vi truppen och får konkurrens på varje plats så blir vi ännu bättre. Då ska dagsformen avgöra vem som spelar och vår tränare Jörgen Petersson är modig nog att ta sådana beslut.

Varför har det gått så bra för dig?

– Jag och vår andra mittback Emma (Wilhelmsson) har byggt upp spelet tillsammans. Vi diskuterar mycket på plan vad som funkar och inte funkar och sedan kör vi på i våra zoner. ”Carro” i målet hjälper också till att dirigera.

Vad har du för mål?

– På sikt a-landslaget och kanske proffs nu när ligan i USA ska starta igen.

Har du förberett ditt tacktal till Fotbollsgalan?

– Nej och jag lär inte vinna för både Linda Forsberg och Madeleine Edlund var med i VM. Däremot har jag sett ut en fin klänning, svart och enkel. Vi är fyra från laget som ska dit så det blir skönt att ha någon att hålla i handen.

Vem är du bäst kompis med i laget?

– Lina Nilsson, men vi får inte själva bestämma vem vi delar rum med. Fast jag har bott mycket med Therese Lundin, hon är lugn, för inte väsen och snarkar inte heller.

Kan du leva på fotbollen?

– Nej, jag jobbar halvtid på en bilfirma. Jag är inte bilintresserad, men jag förser mekanikerna med reservdelar. Det finns artikelnummer på alla.

Är det inte grabbig stämning?

– Det gillar jag på det sättet att man är mer rakt på sak, går inte bakom ryggen på varandra om man är missnöjd. Vi är två tjejer där.

Måste du jobba?

– Ja, det finns inte så stora pengar inom damfotbollen, men det går framåt. I framtiden kan vi leva av fotbollen, men det blir ju inga 150 000 i månaden till att börja med.

Hinner du med annat än fotbollen och jobbet?

– Att umgås med vänner och familjen. Så är vi fem i laget som håller på att ta grönt kort i golf. Det är mycket garv åt våra blandade insatser.