Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-14

Johan Tornberg irriterad

AIK imponerade och plockade två poäng mot Västerås på bortais.

Mycket tack vare AIK:s allsvenska debutant i målet, Johan Larsson-Tysell.

– Bonuspoängen bryr jag mig inte så mycket om. Jag är mer irriterad över att vi inte kan avgöra under 60 minuter, säger Västerås tränare Johan Tornberg till vlt.se.

Irriterad Johan Tornberg tyckte att hans VIK borde avgjort under ordinarie tid mot AIK.

Efter fyra raka försluter var AIK tvungna att vinna för att inte halka för långt ner i tabellens nedre halva.

Gnaget spelade smart och tillät inte Västerås till alltför många chanser.

Efter en mållös förstaperiod var det hemmalaget som tog ledningen i mittperioden.

Patrik Berglund tog sig förbi en AIK-back, skrinnade in mot mål och satte pucken i AIK-målvakten Johan Larsson-Tysells bortre kryss.

Inte mycket i tredje

Annars spelade 20-åringen stabilt i sin allsvenska debut och skulle inte släppa någon mer puck bakom sig.

Mycket lägligt i periodens slutminuter kvitterade AIK genom Jonas Westerling.

Inför årets bästa publiksiffra på ABB Arena i Västerås skapade hemmalaget inte särskilt mycket i den tredje perioden.

1–1 stod sig och i förlängningen fick inte VIK iväg något skott på mål utan Sami Pitkänen ordnade bonuspoängen till AIK när han tryckte dit 1–2 efter 2.33.

– Vi är ineffektiva - framför allt i andra perioden men vi förlorar på grund av att vi inte gör mål i power play i tredje perioden, säger Johan Tornberg.