27-åring hoppade från färja

Uppdaterad 2012-04-18 | Publicerad 2012-04-17

Simmade i land på ö och levde på chips i tre veckor

27-åringen hoppade från färjan och simmade i land på en ö.

Han säger att han levde på vatten och potatischips i tre veckor.

För tre veckor sedan hoppade den 27-årige mannen från Estland ner i vattnet från färjan Tallink Star, skriver den estniska tidningen Öhtuleht.

Han hoppade precis innan fartyget anlända till hamnen i Helsingfors.

Mannens bekanta, som såg när han hoppade från fartyget, larmade polisen och man började söka efter honom med helikopter.

Men 27-åringen var försvunnen.

Ångrade sig

Enligt den finska poliskommissarien Paul Åkerla finns det övervakningsfilmer som visar när mannen hoppar från färjan.

27-åringen har själv berättat att han ångrade sig när han hamnade i det iskalla vattnet. Därför simmade han till den närliggande ön Pihlajasaari, Rönnskär på svenska. Mannen bröt sig in i en restaurang på ön och livnärde sig på maten han hittade.

– När han nådde ön gömde han sig förmodligen för sökpatrullen, om han hade velat så hade han blivit hittad, säger Paul Åkerla till Öhtuleht.

I måndags började mannen söka efter hjälp. Från ön vinkade han till förbipasserande fartyg och kunde hämtas av kustbevakningen.

Hittat spår i restaurangen

Restaurangägaren, Simo Kiema, säger till Öhtuleht att han hittat spår av mannen i restaurangen.

– En tröja som hängt på en krok låg nu på sängen och på bordet fanns paket med småkakor. Men enligt mig så kan man inte klara sig på att bara låna en tröja och inte ens ha täcke när det är så kallt. Och jag förstår inte hur han har kunnat klara sig så länge på kakor.

ANNONS