Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

”Piers Morgan lärde mig att hacka telefoner”

Uppdaterad 2012-05-24 | Publicerad 2012-05-23

Piers Morgan lämnar CNN-huset där han har en egen tv-show.

CNN-journalisten Piers Morgan skröt på en lunch om hur han hackat Ulrika Jonssons telefon.

Morgan visste allt om konversationerna med Sven-Göran ”Svennis” Eriksson, säger BBC-journalisten Jeremy Paxman om hackningsskandalen i England.

– Han retade henne med en fejkad svensk dialekt, sa Paxman enligt The Guardian.

Den nu nedlagda News of the World.

Den nu nedlagda söndagstidningen News of the World i Storbritannien har olagligt lyssnat av kända personers telefoner genom att hacka sig in i deras mobilsvar och lyssna av meddelanden.

Fotbollsstjärnan Wayne Rooney, svenska tv-profilen Ulrika Jonsson, prinsarna William och Harry, skandalgurun Max Clifford och skådespelarna Hugh Grant och Elizabeth Hurley finns alla bland de hundratals personer som avlyssnats.

Hävdar sin oskuld

Den världskände journalisten Piers Morgan, som tidigare varit redaktör för både News of the World och Daily Mirror och numera har en egen show i CNN, har hela tiden hävdat att han är oskyldig i skandalen.

Men nu hängs han ut av BBC-journalisten Jeremy Paxman, som hävdar att Morgan avslöjade sig redan 2002 på en lunch där även Ulrika Jonsson var med. Mirror hade samma år avslöjat att hon hade en affär med Sven-Göran ”Svennis” Eriksson, dåvarande förbundskapten för Englands fotbollslag.

– Morgan retade Ulrika och sa att han visste vad som hade hänt i konversationerna mellan henne och Sven-Göran Eriksson, och han retade henne med en fejkad svensk dialekt, säger Paxman till The Guardian.

Han förtydligar att han inte visste om det var Morgan eller någon annan som faktiskt hackat Jonsson och Svennis telefoner.

– Jag vet inte om han upprepade en konversation han hade hört eller om han hittade på konversationen, säger Paxman till Guardian.

”Otacksamma kräk”

Däremot vände sig Piers Morgan till Paxman under lunchen och förklarade hur man gjorde för att hacka en telefon, berättar BBC-journalisten.

– Han vände sig till mig och sa 'har du en mobiltelefon?', jag sa 'ja', och då sa han 'har du en säkerhetsinställning på meddelandefunktionen?' ... Sedan förklarade han hur man får tillgång till människors meddelanden genom att gå in på fabriksinställningarna och trycka 0000 eller 1234 och att om man inte har en personlig kod så var man ”en idiot”.

Piers Morgan har förnekat att han lyssnat av Ulrika Jonssons telefon.

Han twittrade däremot under dagen om Paxman: ”Okej – det var sista gången jag bjöd Jeremy Paxman på lunch. Otacksamma lille kräk”, skrev han.