Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ingrid, Inger

Arla-chef ny vd för Systembolaget

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-23

Systembolagets nya vd heter Magdalena Gerger och kommer från Arla Food där hon jobbat med varor som mjölk, fil och yoghurt. Nu blir det starkare drycker.

Magdalena Gerger tillträder sitt nya jobb den 1 maj då nuvarande chefen Anitra Steen går i pension. Gerger var en av 120 som sökte jobbet när det annonserades ut. Och på torsdagen fick hon beskedet att jobbet var hennes.

– Det känns fantastiskt bra, säger hon.

Känns jättebra

Men det bli inga större förändringar med den nya chefen.

– Det är en mycket välskött organisation. Det viktigaste jag har att göra är att förvalta uppdraget så väl som möjligt så jag tror inte det kommer att märkas så mycket. Men det är ju en föränderlig värld.

Du som kommer från det privata näringslivet, känns det skönt att slippa konkurrenter?

– Alkohol är ju en väldigt speciell vara där monopolet har en viktig roll att spela. Det känns jättebra att inte bara jobba med kommersiella frågor utan också med djupare och viktigare frågor, säger Gerger, på fritiden engagerad i Rädda Barnen.

Modern chef

Varför just hon blev utvald i den hårda konkurrensen förklarar Systembolagets ordförande Cecilia Schelin Seidgård så här:

– Hon är en modern, ung chef med ett starkt konsumentfokus. Hon har erfarenheter i hälsofrågor från livsmedelsindustrin. Hon är kvick, analytisk, teamorienterad och positiv.