Två män ihjälskjutna i Norrköping – en anhållen

Petra Weiss/TT

Björn Berglund/TT

Publicerad 2024-06-03

Två män sköts ihjäl i Hageby i Norrköping natten till måndagen. En man i 20-årsåldern har gripits och anhållits misstänkt för mord, enligt polisen.

Stora avspärrningar har gjorts kring ett flerfamiljshus och flera patruller finns på platsen.

– Vi fick larm av en boende vid 00.08 att hen hade hört ljud som inte hör hemma i ett flerfamiljshus så vi skickade patrull till platsen och kunde konstatera att ett grovt våldsbrott har skett, säger polisens presstalesperson Mats Pettersson.

– Det handlar om två män som är skjutna, men jag kan i nuläget inte kommentera närmare kring männen. Vi har inlett en förundersökning gällande mord, säger Mats Pettersson.

En man i 20-årsåldern greps under natten av en polispatrull. Han misstänktes först enbart för grovt vapenbrott, men detta ändrades sedan till misstänkt för mord i två fall. Han är nu anhållen.

Skjutvapen hittat

Flera patruller har sökt i området efter ytterligare gärningsmän och ett stort område är avspärrat, såväl inomhus som utomhus.

Polisen har spärrat av ytterligare ett område vid Arkösundsvägen. Där har man hittat ett skjutvapen på marken, enligt Norrköpings Tidningar.

– Vi är på plats vid Arkösundsvägen för ett utredningsarbete, men vi vet inte än om det är kopplat till det här ärendet, säger Angelica Forsberg, presstalesperson vid polisen.

Än så länge vill polisen inte uttala sig om brottet är kopplat till gängkriminalitet.

– Det är naturligtvis något som vi tittar på, om det är kopplat till tidigare ärenden eller någon pågående konflikt, men det behöver utredningen titta på, säger Angelica Forsberg.

”Ett krig”

I Hageby uttrycker boende både bestörtning och uppgivenhet.

– Det är för jävligt, ursäkta språket, men det var skjutning bara för ett par månader sedan också. Det är obehagligt det här. Nästa gång kanske man själv blir träffad, säger Christina Eklöf, 64, som bor i närheten.

Men även om det känns otryggt har hon ingen lust att flytta.

– Vi stormtrivs ju här och ska inte flytta alltså, aldrig. De ska inte få ta över alltså, jag ska bo kvar, säger hon.

Samir, 38, som inte vill berätta sitt efternamn, är inte lika övertygad.

– Om jag hade pengar skulle jag flytta från Sverige och köpa ett hus i Bosnien. Jag känner mig inte välkommen här i Sverige längre. Man flyr ifrån ett krig och nu har man hamnat i ett nytt krig här. Det är inte vad man förväntar sig som flykting.