Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Johanna fixade ny barnvagn åt sjukhuset

Publicerad 2016-04-08

Lånebarnvagnen på barnkliniken i Kalmar var trasig och svårkörd.

Då fixade Johanna Jensen en ny med hjälp av Facebook.

– De blev väldigt paffa och glada, säger hon till Aftonbladet.

Johanna Jensen från Mönsterås har haft sin dotter inlagd på barnklinken på länssjukhuset i Kalmar i nästan två veckor efter en allvarlig olycka. I början av sjukhusvistelsen fick de en lånebarnvagn att ha under tiden. Men enligt Johanna var den svårkörd och trasig.

– Så jag tänkte att vi skulle ordna en ny barnvagn till sjukhuset som tack för all hjälp vi har fått, säger hon.

”Det ger hopp”

Johanna började med att leta efter begagnade vagnar på Blocket. Men sen kom hon att tänka på Facebookgruppen ”Barnvagnar!”. Hon slängde ut en förfrågan och fick napp snabbt.

– Det var en Linda från Kalmar som skänkte den till mig så att jag kunde skänka den vidare till sjukhuset. Det ger lite hopp att det finns så snälla människor.

Sedan fick hon fler erbjudanden om vagnar.

– Det var flera som hörde av sig och undrade om jag ville komma och hämta deras vagnar, bland annat i Småland och Linköping. Någon annan ville skicka en vagn.

Johanna bad dem i stället att höra med sina lokala sjukhus om de ville ha vagnarna, eftersom hon tror att det är många sjukhus som har brist på barnvagnar.

På fredagsmorgonen lämnade hon över den nya vagnen till barnkliniken.

– De blev väldigt paffa och glada när de fick den. När vi åkte hem på permission stod de i deras personalrum och beundrade den. Det var glädjande att se.

Blev stulen

På vagnen har Johanna skrivit ”Barnkliniken Kalmar Läns Sjukhus” och ”Krya på dig” på flera ställen.

– När jag la ut min förfrågan var det en annan mamma som sa att barnsjukhuset hade en bra vagn förut, men den blev stulen. Så jag märkte upp den för att den inte skulle vara så stöldbegärlig.

Följ ämnen i artikeln