Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Helge

Fängelse för skräckföräldrarna

Uppdaterad 2011-06-23 | Publicerad 2011-06-21

Utsatte sina tio barn för omfattande vanvård

De båda föräldrarna i danska Brönderslev, som har utsatt sina barn för omfattande vanvård, fick i kväll sina domar.

I början av juni fälldes de båda skräckföräldrarna i danska Brönderslev för misshandel och vanvård av sina tio barn. Övergreppen har pågått mellan 2006 och 2010.

I dag fick de sina straff.

Den 41-åriga pappan, Harry Antoft Larsen, dömdes till livstids "forvaring", en icke tidsbegränsad variant av rättspsykiatrisk vård där straffet avtjänas i fängelse. Den 37-åriga mamman, Tina Jensen, till fyra år, skriver BT. Han anses vara en fara för både andra och sig själv, enligt domen.

Skadestånd till barnen

Pappan förbjuds dessutom att träffa barn som är under 18 år. Båda föräldrarna ska också betala skadestånd till sina barn; 100 000 kronor till de två flickorna som blivit sexuellt utnyttjade, och 45 000 kronor till vart och ett av de andra barnen.

Båda föräldrarna valde direkt att överklaga sina domar, skriver Ekstrabladet. De hoppas bli frigivna.

– Mina barn betyder allt för mig. Jag tar det lugnt. Jag hade inte förväntat mig vare sig mer eller mindre, säger Tina Eva Jensen till journalisterna på plats i Hjörring.

Pappan inte på plats

Två av barnen var på plats i rätten för att höra när föräldrarna fick sin dom. En av dem, äldsta sonen Martin, sade innan domen till Ekstrabladet att han hoppades kunna ta med sig sin mamma hem.

– Hon har varit vettskrämd och levt i tyrrani, säger han.

Harry Antoft Larsen var inte på plats när domen lästes upp.

Den ohyggliga vanvården upptäcktes när Michelle, den 21-åriga dottern, i februari 2010 lyckades rymma och larma myndigheterna om de övergrepp hon och hennes syskon utsattes för.

Michelle våldtogs upprepade gånger av sin pappa. Hon har också tvingats äta avföring från familjens djur, och gräva sin egen grav.