Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Sju döms i knarkhärva – koppling till Foxtrot

Anna Langseth/TT

Publicerad 2023-10-26

Det fanns bland annat stora mängder cannabis bland den beslagtagna narkotikan. Arkivbild.

Sju personer döms efter ett tillslag på drygt 800 kilo narkotika. Enligt domen kan en person ha kopplingar till Foxtrotnätverket och dess ledare Rawa Majid.

Sex män och en kvinna döms efter ett omfattande narkotikatillslag 2022. Totalt handlar det om drygt 800 kilo narkotika som beslagtogs i bland annat Järna utanför Södertälje, enligt torsdagens dom från Attunda tingsrätt.

I utredningen finns uppgifter som pekar åt att en av de dömda, en 35-årig man, är med i det kriminella nätverket Foxtrot.

Bland annat finns ett röstmeddelande som enligt ett vittne är lämnat av Rawa Majid, som har pekats ut som ledare för nätverket. Den dömde ska även ha haft så kallade rävringar och olika klistermärken med rävmotiv.

“Tillhörighet av särskilt utpekad kriminell organisation har emellertid ingen betydelse för straffmätning och påföljdsval,” står det i domen.

35-åringen döms till fängelse i fem år och tio månader. Det längsta straffet som utdelas till de dömda i knarkhärvan är sju år och tio månaders fängelse.

En åttonde person var tilltalad för medhjälp till försök till synnerligen grovt narkotikabrott, men friades.