Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Mututredning om bjudmiddag är nedlagd

TT

Publicerad 2023-01-24

En mututredning kring en bjudmiddag i samband med Region Skånes upphandling av ett digitalt vårdverktyg har lagts ner. Arkivbild.

Mututredningen mot Region Skånes tidigare regiondirektör Alf Jönsson har lagts ner, rapporterar P4 Malmöhus. Uppgiften bekräftas av Robert Engstedt, senior åklagare vid riksenheten mot korruption. Orsaken är enligt radion att det saknas bevis.

– Jag var tvungen att lägga ner för jag såg att det fanns inga objektiva grunder till att fortsätta, säger åklagaren till radion.

Utredningen inleddes efter att SVT Nyheter Skåne uppmärksammat en middag som den dåvarande regiondirektören var bjuden på i samband med en upphandling av ett digitalt vårdverktyg. Tre personer har av Malmö tingsrätt dömts till fängelse för mutbrott som begåtts i samband med upphandlingen.

Jönsson tog timeout i slutet av augusti efter att ha blivit kontaktad av polis. Senare har han fått lämna sin tjänst efter beslut av regionstyrelsens ordförande Carl Johan Sonesson (M). Enligt Region Skåne hade detta ingenting att göra med den mutbrottsutredning som nu har lagts ner.