Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Stellan

Beväpnad man gripen och släppt nära Trumpmöte

Uppdaterad 03.03 | Publicerad 2024-10-13 22.17

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump under valmötet i Kalifornien.

En beväpnad man stoppades i lördags i en säkerhetskontroll inför presidentkandidaten Donald Trumps valmöte i Coachella i Kalifornien.

Mannen greps men släpptes redan samma dag mot borgen. Det är oklart vad hans avsikt var.

Den 49-årige mannen misstänks för vapenbrott och innehav av ett magasin för vapen med hög kapacitet. Han hade en förfalskad inträdesbiljett och körde en svart bil med ”hemgjorda” registreringsskyltar när han stoppades. I det som beskrivs som röran i bilen hittades både ett hagelgevär och en pistol, samt flera pass och körkort utfärdade i olika namn.

När han stoppades ska han ha påstått sig vara journalist, men huruvida han hade fått någon form av ackreditering till valmötet är oklart.

Kort efter gripandet släpptes han efter att ha betalat borgen på 5 000 dollar. I januari nästa år ska han upp i rätten på nytt.

Vid en pressträff på söndagseftermiddagen med den lokala polisen ville sheriffen Chad Bianco i Riverside County inte spekulera om vad mannen kan ha haft för planer eller motiv eller varför han hade vapen i bilen.

– Vi vet att vi stoppade något dåligt från att hända och vad för sorts dåligt det handlar om är irrelevant, sade Bianco, som tidigare talat om händelsen som ett eventuellt ”mordförsök”.

49-åringen hade passerat en säkerhetskontroll men stoppades i en närmare mötet Trump skulle hålla senare på kvällen. För att komma till mötet hade han behövt passera ytterligare en kontroll, bemannad av Secret Service. Enligt samma organ var Trumps säkerhet aldrig hotad.