Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Ändrade planer: Trumps yngsta son avstår konvent

Tina Magnergård Bjers/TT

Publicerad 2024-05-11

USA:s expresident Donald Trump tillsammans med sonen Barron i januari. Arkivbild.

Expresident Donald Trumps yngste son, Barron Trump, kommer inte – som tidigare meddelats – kliva in på den politiska arenan i sommar. 18-åringen avstår från att delta vid Republikanernas partikonvent som Floridadelegat, rapporterar bland andra USA Today.

”Barron är hedrad över att ha utsetts till delegat av Republikanerna i Florida, men meddelar dessvärre att han inte kan medverka på grund av andra åtaganden”, heter det i ett uttalande från USA:s tidigare första dam Melania Trump.

Under mötet i Milwaukee i juli väntas partiet formellt nominera Donald Trump till Republikanernas kandidat inför presidentvalet i november.

Barron Trump är det enda barnet i äktenskapet mellan Donald och Melania Trump. Han har till stora delar hållits utanför offentligheten under sin uppväxt. Men sonens examen från high school nästa fredag har diskuterats i medier, då Donald Trump klagat på att den pågående rättegången mot honom rörande bokföringsbrott och utbetalningar till en porrskådespelare skulle hindra honom från att delta vid ceremonin i Florida.

Domaren har därefter ställt in förhandlingarna under examensdagen. Expresidenten har planerat för både firande av sonen och ett kampanjmöte.

Tre av Donald Trumps sammanlagt fem barn ingår i Floridas delegation till konventet den 15–18 juli, enligt AP.