Två män häktas – efter mordet på C.Gambino

Publicerad 2024-06-10

Två män är sedan tidigare misstänkta efter att artisten C.Gambino sköts till döds i Göteborg.

Nu häktas båda två misstänkta för inblandning i mordet.

– Jag påstår att mordet har föregåtts av planering och att de två nu häktade personerna har varit delaktiga i planeringen, säger åklagaren Shahrzad Rahimi.

Den 4 juni sköts rapparen C.Gambino till döds i ett parkeringsgarage på Hisingen i Göteborg.

Sedan tidigare är två män anhållna misstänkta för medhjälp till mord. Under måndagen hölls två häktningsförhandlingar i Göteborgs tingsrätt.

Där togs beslutet att de två männen häktas.

Enligt senior åklagare Shahrzad Rahimi som leder förundersökningen finns uppgifter som tyder på att männen kan kopplas till kriminella nätverk.

”Nu fortsätter ett intensivt arbete med att gå igenom videomaterial, genomföra tekniska undersökningar, hålla vittnesförhör och säkra spår. Vi inväntar också analyser”, säger han i ett pressmeddelande.

Larmade polisen på egen hand

Enligt Aftonbladets uppgifter ska flera skott avlossats och artisten skadades allvarligt. Och han ska ska själv ha larmat 112 och meddelat att han blivit skjuten.

Under larmsamtalet ska han ha uppgett att en ljusfärgad bil lämnade platsen. Enligt uppgifter till Aftonbladet handlar det om om en silverfärgad Volvo V70.

Polisen uppger att han träffades av två skott i ett bakhåll. Och de misstänker att skytten eller skyttarna väntade på att artisten skulle anlända till parkeringsgaraget.

Under de senaste åren har C.Gambino varit en av de mest framgångrika rapparna i Sverige. I maj vann han kategorin årets hiphop på Grammisgalan.

ANNONS