Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Tonåring anhållen efter skjutning i Göteborg

Robin Salomonsson/TT, Alice Nordevik/TT

Publicerad 2023-08-01

Polisen tror att händelserna hör ihop. Arkivbild.

En 16-årig pojke har anhållits misstänkt för mordförsök efter en skottlossning i Frölunda under natten till tisdagen. Skjutningen riktades mot samma hus som i helgen utsattes för en detonation.

Det var vid 02-tiden som flera larm om höga smällar inkom i Frölunda i västra Göteborg. Väl på plats hittade polisen flera tomhylsor.

Ett antal skott träffade husets fasad och ett skott träffade fönsterrutan till målsägandes lägenhet. Ingen person befann sig i lägenheten när skottlossningen inträffade. Flera vittnen hörde skottlossningen och såg personer fly från platsen och strax efteråt kunde en 16-årig pojke gripas.

Tonåringen, som även misstänks för grovt vapenbrott, är känd av polisen sedan tidigare.

– Han greps i närtid till själva skjutningen och är numer anhållen. Sen ser vi kopplingar till detonationen som skedde i helgen, men vi har inte hunnit så långt att vi vet om han var inblandad i det också, säger polisens presstalesperson Tomas Fuxborg till TT.

För bara två dagar sedan utsattes samma hus för en detonation som förstörde entrén och flera fönster. En man anhölls i söndags misstänkt för att ligga bakom explosionen.

– Vi tänker att det är samma måltavla i båda de här ärendena och att det här hänger ihop, säger Tomas Fuxborg.

Samtidigt fortsätter utredningsarbetet och polisen utesluter inte att fler personer kan kallas in på förhör efter skottlossningen.