Jönzén på väg till Uppsala Basket

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-04

Kontraktet väntas bli klart under veckan

Fredrik Jönzén i landslagsdräkten i en match mot Makedonien tidigare i sommar.

Landslagsstjärnan och utlandsproffset Fredrik Jönzén vill flytta hem till Uppsala igen.

– Fredrik är beredd att skriva på ett flerårskontrakt, så nu jobbas det hårt med att skapa de ekonomiska förutsättningarna, säger Gunnar Preuss, ordförande för Uppsala Basket.

Vad Fredrik Jönzén kommer att kosta basketklubben vill Gunnar Preuss inte avslöja.

– Vi försöker att aldrig nämna några belopp. Men det är en del pengar självklart. Men det ligger inom vad vi kan få ihop, säger han.

Nu arbetar klubben med att uppvakta företag och privatpersoner. Under den här veckan väntas klubben ha fått ihop de belopp som krävs.

Fredrik Jönzén kommer tillbaka till Sverige i början av nästa vecka. Är kontraktet klart då kommer han att börja träna med Uppsala basket direkt. Förhoppningen är att han är med i laget när seriespelet börjar på bortaplan mot Jämtland den 28 september.

”En stor kille”

Fredrik Jönzén har varit proffs i bland annat Grekland och Spanien och Gunnar Preuss har stora förhoppningar om vad han kan tillföra laget.

– Vi behöver en stor kille och det har vi nu i Fredrik. Han blir en väldigt avgörande pusselbit. Han är en hemmason, han är fortfarande på uppåtgående, han är 29 och har fem år till att utvecklas i mina ögon, han är en ledare och har mycket erfarenhet, säger Gunnar Preuss.

Målsättningen för Uppsala Basket i år är att minst ta sig till semifinal.

– Och att vinna SM-guld inom en snar framtid, säger Gunnar Preuss.