Spela hela natten, spela hela dagen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-15

Speltokig? Oavsett om du gillar Counter Strike, World of Warcraft eller Guitar Hero finns det ett krypin för dig någonstanns i stan.

Det är dyrt att hålla sig med en riktig speldator och dessutom är det lite tråkigt att spela själv. Lösningen finns såklart på stan. Här är allt du behöver veta om att spela på stans nattöppna gamingställen.

Nya äventyr Det nya spelet "Warhammer Online: Age of Reckoning" blir kanske jättepopulärt på nattgibben framöver.

Gemensamt för hallarna är att de oftast kräver någon slags medlemskap och legitimation. Eftersom alla ställen är öppna på nätterna och släpper in folk som är under arton håller man som regel väldigt noga reda på vem som befinner sig i lokalerna. Spel på nätterna kallas nattgibb, och de flesta ställen låser dörrarna under nattgibben, det vill säga det går inte att släntra in 04:30 på väg hem från krogen. Under ett nattgibb ordnas ofta någon slags tävling, där priset kan vara allt från speltimmar till grafikkort.

Det finns allt som oftast lite mat och dryck att köpa på stället, den obligatoriska Joltcola och fryspizzan är inte helt ovanlig.

Nytt hos de flesta av Stockholms ställen för gamers är Warhammer Online - Age of Reckoning, som släpptes under vecka 38.

Hanna Eriksson

Allt om Stockholm

2008-09-17

Här kan du spela tills du stupar:

Pong lanserades 1972.