Funktionshindrad pojke lämnades ensam i ett dygn

Publicerad 2012-04-17

Personalen märkte inte att 16-åringen lämnats på boendet

Föräldrarna lämnade sin 16-åriga son på korttidsboendet.

Under ett dygn var han själv och helt utan mat.

Personalen hade inte märkt att han var där.

Det var i påskas som den 16-årige funktionshindrade pojken lämnades på korttidsboendet, där han brukar vistas. Överenskommelsen var att lämningen skulle ske klockan 14. När föräldrarna kom 20 minuter försenade och knackade på dörren till personallägenheten så var det ingen som öppnade, skriver Helsingborgs Dagblad.

Föräldrarna antog att personalen var tillfälligt ute och lämnade deras son i lägenheten och åkte hem. När de senare ringde var det ingen som svarade. Föräldrarna antog att de var ute och handlade med pojken, som de brukar, skriver Helsingborgs Dagblad.

"Jag är hungrig"

Men i själva verket hade ingen personal märkt att pojken kommit och pojken fick sitta ensam i sin lägenhet, utan mat, hela kvällen fram till klockan 14 dagen därpå.

Först då upptäcktes pojken av personal. Då berättade pojken att han var väldigt hungrig och att han inte fått mat det senaste dygnet.

En Lex Mariah-anmälning är upprättad och en utredning ska inledas, skriver Helsingborgs Dagblad.

– Mest förvånad är jag över de bristande rutinerna vid lämnandet. Här är det något som inte står rätt till, det måste finnas en solklar rutin för hur det ska gå till när man hämtar och lämnar, säger Sergio Garay, socialchef i Ängelholm där händelsen ägt rum.

ANNONS