Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Sålde lyxvillan – för 26 miljoner

Publicerad 2011-09-01

”Kändes lite stressigt”

Gamla huset Paulún bor kvar i sin gamla villa – men letar efter en ny. –  Jag tror man behöver olika boendet för olika faser i livet, säger han.

Hälsogurun Fredrik Paulún stod med två hus som inte blev sålda och skyhöga månadskostnader.

Då kom räddningen – ett 26-miljonersbud på villan han inte ens flyttat in i.

– Det blev lite stressigt, säger han.

När Fredrik Paulún och hans fru Karoliina fick barn för över ett år sedan kände näringsfysiologen och författaren att det var dags att köpa en ny bostad.

– Jag tror man behöver olika boendet för olika faser i livet. När vi fick barn kände vi att det var dags att hitta något nytt, säger han.

”Såldes inte”

Paret slog till på en lyxvilla med skärgårdstomt i Saltsjöbaden utanför Stockholm. Men när försäljningen av deras gamla bostad gick trögt kände Paulún att han måste agera.

– Jag hade lagt handpenning på det nya huset, samtidigt som mitt riktiga boende var till salu men inte såldes. Jag hade inte så mycket val än att försöka sälja villan i Saltsjöbaden, berättar han.

”Inte ens möblerat”

Paulún hade dock tur i oturen. Hälsogurun lyckades göra ett riktigt klipp på villan han inte ens flyttat in i. Skärgårdsdrömmen såldes för 26 miljoner kronor – 3,2 miljoner mer än vad han köpte den för.

– Huset var inte ens möblerat, så jag hade ren röta kan man säga, säger han.

Blev du oroad över att stå med höga månadskostnader för två bostäder som såldes?

– Jag är rätt lugn som person, men när sommaren började närma sig blev det stressigt.

Nu bor paret Paulún kvar i sitt gamla hus tillsammans med sin 14 månader gamla baby. Men båda är sugna på att byta miljö så fort läget dyker upp.

– Vi väntar på rätt läge att köpa nytt. Vårt nuvarande hus ligger lite off, vi letar efter en bostad som ligger lite bättre till, säger han.

Följ ämnen i artikeln