Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Här går polisen in hos misstänkte mördaren

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-29

Den misstänkte 22-årige mördaren bor i närheten av platsen där Elin Krantz, 27, mördades.

I dag gjordes en husrannsakan i hans lägenhet på Hisingen i Göteborg och han pressades även i polisförhör.

– Min klient medger att han åkte spårvagn den där kvällen men ingenting konstigt hände, han åkte raka vägen hem och sov, säger 22-åringens advokat.

Elin hittades död i måndags i en skogsdunge vid en spårvagnshållplats vid Länsmansgården på Hisingen i Göteborg. Hon hade anmälts försvunnen när hon inte kom hem efter en utekväll i lördags.

Polisens första spår efter den som varit i kontakt med henne senast var en övervakningsfilm från spårvagnen hon åkte på väg hem från krogen sent på lördagskvällen. På filmen syntes en 22-årig man som försökte få kontakt med Elin och hennes väninna.

Ropade på hjälp

Samma man klev av samtidigt som Elin på Temperaturgatan. Ungefär samma tid spelades flera meddelanden från Elin in på en av hennes vänners mobilsvar.

Enligt uppgift till Aftonbladet hörs Elin ropa på hjälp medan två mansröster pratar i förgrunden, men om polisen letar fler misstänkta vill de inte säga.

Greps på stationen

Den 22-årige mannen kunde i går gripas. Han blev igenkänd på grund av sina speciella kläder av patrullerande poliser på Centralstationen i Göteborg, som hade sett övervakningsfilmen från spårvagnen.

Han har under dagen förhörts och tilldelats en advokat – Claes Östlund.

Östlund beskriver sin klient som en familjefar som är gift med två barn och som är pressad och förtvivlad över att sitta anhållen misstänkt för ett mord.

– Men han svarar trots det lugnt och sansat på de frågor han får.

– Han förnekar brott. Han var ute på en restaurang på lördagskvällen, sedan åkte han spårvagn hem. Men han minns inte att något speciellt eller konstigt inträffade under spårvagnsturen och efter den gick han raka vägen hem och sov, säger Östlund.

Polisen kommenterar inte

Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i Västra Götaland, vill inte säga mer än att mannen har hörts och att utredningen fortsätter. En husrannsakan gjordes under eftermiddagen i mannens hus. Två män kom ut ur lägenheten med flera papperskassar med material.

I övrigt är polisen förtegen om vad som händer i utredningen.

– Vi kan inte säga något om vad vi gör just nu, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i Västra Götaland.

På fredag går tiden ut för att begära mannen häktad.