Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Kokainkapsel sprack i magen – plan tvingades nödlanda

Publicerad 2014-07-29

Smugglaren hade kokain värt en halv miljon kronor i sin mage.

Då sprack en av kapslarna – på planet från Karibien.

En 48-årig brittisk man hade svalt 61 kapslar med kokain och satt sig på ett plan från paradisön Antigua i Karibien till Londonflygplatsen Gatwick, rapporterar Daily Mail.

Men på väg över Atlanten började han må illa. En av kapslarna hade spruckit. Han hann precis berätta för en flygvärdinnan om vad som hänt innan han föll ihop och förlorade medvetandet.

Eftersom situationen var akut bytte planet riktning och nödlandade på ön Bermuda. Mannen fördes till sjukhuset där vårdpersonalen lyckades rädda hans liv.

Det visade sig att han haft nästan två och ett halvt hekto kokain i magen, värt drygt en halv miljon kronor på gatan.

”Kände döden komma”

Inför domstolen på Bermuda berättade han att det kändes som att han dött av en överdos på planet.

– Efter att jag informerat flygvärdinnan dog jag i mitt huvud, jag kände döden komma. Jag har träffat många fina människor här och jag måste tacka gud och besättningen för att de räddade mitt liv, sa han enligt Daily Mail.

Kom till ”andra himlen”

Domaren Archibald Warner talade om för mannen att han kunde tacka sina lyckliga stjärnor för att han överhuvudtaget överlevt.

– Du borde tacka vem det än är du tillber, eller vänder dig till, för du har haft tur. Du kom inte till första himlen, men till Bermuda som är den andra himlen, sa han.

Eftersom polisen inte kunde bevisa att hans plan varit att sälja knarket på gatorna i Bermuda dömdes han bara för narkotikainnehav.

Han fick böta drygt 5 000 kronor innan han utvisades från ”andra himlen”, Bermuda.

Kanske kom han ganska lindrigt undan jämfört med mannen som försökte smuggla småfåglar i brallan tidigare i sommar.