Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Tord, Turid

Upplands-Bro: "Fel" person kan ha skjutits

Beatrice Nordensson/TT

Publicerad 2024-08-01

En person hittades på tisdagen skjuten utomhus i Upplands-Bro nordväst om Stockholm.

Den man som sköts till döds i Upplands-Bro på tisdagen kan ha varit ”fel” offer. Det säger åklagaren som i övrigt inte vill ge detaljer om utredningen.

Flera medier rapporterade på onsdagen att den man i 35-årsåldern som dödades i Upplands-Bro på tisdagen inte var det tilltänkta offret. Kammaråklagare Jenny Östling säger till TT att utredningen ännu inte med säkerhet visat att det är så.

– Vi vet inte med säkerhet. Men det är en person som inte är känd av polisen sedan tidigare över huvud taget. Med tanke på att han inte är känd sedan tidigare är det klart att tanken uppstår att det kanske är en felskjutning, säger Jenny Östling.

Hon säger att det pågår ett intensivt utredningsarbete och att ingen person ännu är frihetsberövad, men vill i övrigt inte kommentera vad som händer.

– I nuläget kommer jag att vara väldigt försiktig med tanke på var vi befinner oss i utredningen så jag vill inte säga så mycket mer i nuläget.

Det var vid 22-tiden på tisdagen som flera inringare larmade om skottlossning i Upplands-Bro. På platsen, utomhus i centrala Bro, hittades en skottskadad man som fördes med ambulans till sjukhus. Hans liv gick dock inte att rädda.