Sara Skyttedal: ”Jag har testat psykedelisk svamp”

Publicerad 2024-05-15

EU-parlamentarikern Sara Skyttedal har tidigare varit öppen med att hon använt cannabis.

Men hennes drogupplevelser stannar inte där.

– Jag har även testat psykedelisk svamp där det har varit tillåtet, säger Skyttedal i Fördomspodden.

Det senaste avsnittet av Fördomspodden gästas av EU-parlamentarikern Sara Skyttedal. Då ställer programledaren Emil Persson frågor om hennes droghistorik.

– Jag har även testat psykedelisk svamp där det har varit tillåtet. Det har varit min princip att inte bryta mot lagstiftningen, säger Sara Skyttedal.

Men hon ska inte ha fått några större effekter av substansen.

– Det funkade inte riktigt, det var inte en så omvälvande upplevelse som jag tror att det kan vara, säger Skyttedal.

Aldrig använt cannabis med Jan Emanuel

Skyttedal har tidigare varit öppen med att hon använt cannabis vid ett antal tillfällen. Hon har även förespråkat en legalisering av drogen, i strid mot Kristdemokraternas partilinje.

Det var startskottet till turerna kring Skyttedal som slutade med att hon petades som toppnamn på KD:s EU-lista och senare lämnade partiet.

I dag representerar hon Folklistan tillsammans med Jan Emanuel. I podcasten får hon även frågor om han varit med när hon använt cannabis.

– Det har han inte, vi har aldrig använt narkotiska preparat tillsammans, säger Skyttedal.

Sara Skyttedal.

”Inte rimligt att släppa det fritt”

Skyttedal ångrar inte heller cannabisutspelen och säger att hon varit sanningsenlig och stått upp för vad hon tycker. Samtidigt riktar hon en känga till andra politiker och menar att de inte är uppriktiga kring sina drogupplevelser.

– Jag tycket det är ganska fånigt att alla andra politiker som säger att de använt cannabis säger alltid att de gjort det en gång och att det var onice, säger hon.

När Aftonbladet når Sara Skyttedal menar hon att det kan finnas fördelar med att tillåta visst bruk av psykedelisk svamp.

– Det pågår en hel del forskning om vilken potential det har inom vården och finns det terapeutisk effekt så är det klart att det ska utnyttjas. Allt som kan hjälpa de som mår dåligt är väl positivt, säger hon och fortsätter:

– Men samtidigt är det en kraftfull substans och det är inte rimligt att släppa det fritt för rekreationellt bruk.

Följ ämnen i artikeln