Han var på studentfest – sen försvann han

Uppdaterad 2013-04-04 | Publicerad 2013-04-03

Han sprang från vännerna för att köpa en hamburgare.

Vad som sedan har hänt 18-årige Sune är ett mysterium.

– Det har ju gått åtta dagar nu, men hoppet är det sista som överger en, säger Sunes pappa till Aftonbladet.

Spåren efter Sune tar slut efter förra veckans studentskiva.

Natten till den 26 mars försvann 18-åringen efter att ha synts till på Klarabergsgatan i Stockholm vid klockan 02.05. 

När Aftonbladet får kontakt med Sunes föräldrar promenerar de längs vattnen mellan Klarabergsgatan och Slussen. Varje dag sedan försvinnandet för åtta dagar sedan har de gått sträckan i hopp om tecken på vad som kan ha hänt deras son.

– Han och några vänner hade varit på en studentskiva när han sa: ”Nu springer jag före ner till Slussen och köper hamburgare innan vi ska på nattbussen”. Han har alltid kommit hem. Klart man tänker att man skulle ha sagt nej till studentfesten, med det gör man ju inte, säger Sunes pappa.

Dagen efter kom vännerna hem till Sunes föräldrar och undrade vart han hade tagit vägen. Efter det har skallgångskedjor arrangerats, dykare har letat i vattnet och polisens hundförare har sökt efter spår. Men hittills har bara jackan återfunnits i vattnet vid riksdagen.

Tuffa dagar

– Någon borde ha sett en kille i  gulsvart jacka någonstans mellan Klarabergsgatan och Riksbron natten till den 26 mars, säger pappan som menar att det måste ha varit mycket folk i rörelse under natten.

Senaste dagarna har varit tuffa för familjen, men de har fått stöd. Sökandet efter Sune har delats tusentals gånger över Facebook och nu hoppas familjen att det ska leda någonstans.

– Vi har haft ett helvete, hade jackan funnits med Sune i hade man kunnat vända blad. Det har ju gått åtta dagar nu, men hoppet är det sista som överger en, säger pappan och fortsätter

– Kan man bara få ett litet halmstrå här eller där kanske det kan leda till något.

ANNONS