Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Tre skadade i Kallhäll efter storbråk

Uppdaterad 2016-02-06 | Publicerad 2016-02-05

Ett bråk urartade i ett bostadsområde i Kallhäll utanför Stockholm vid niotiden på fredagskvällen. Tre personer uppges ha skadats så att de började blöda och en knivskuren person har förts till sjukhus i privatbil.

– Målsägande bedöms som allvarligt skadad men det uppges inte vara livshotande, säger Johan Sundberg stationsbefäl vid Polisen Norrort.

En person har gripits misstänkt för mordförsök.

Strax efter nio i kväll fick polisen in larm om bråk ute på en gata i Kallhäll i Järfälla kommun utanför Stockholm. Enligt uppgift till Aftonbladet ska fyra till fem personer ha varit inblandade i bråket, och flera påkar och knivar ska ha använts. Tre personer ska ha har skadats.

”En enda röra”

Flera patruller och hundförare befann sig tidigt på platsen.

– Det verkar vara en enda röra. Det har tydligen varit bråk utanför en fastighet. En person har skjutsats i privatbil till Karolinska sjukhuset med stick- och skärskor. Två personer som är blodiga har påträffats på marken och de har väl blivit misshandlade på något vis, säger Sven-Erik Olsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

– Målsägande bedöms som allvarligt skadad men det uppges inte vara livshotande, säger Johan Sundberg stationsbefäl vid Polisen Norrort.

Enligt initiala och ännu obekräftade vittnesuppgifter ska en man och en kvinna med ett barn ha börjat bråka ute på gatan varpå en annan man sedan gått emellan och det hela urartat.

Flera målsägande och misstänkta

Hur många som skadats eller om fler knivskurits var natten till lördag oklart, men polisen bekräftar att ett flertal personer befunnit sig på platsen. En person har gripits misstänkt för mordförsök.

– Vi har inledd en förundersökning om försök till mord alternativt dråp, sen har vi relaterat till samma händelse ett ärende gällande grov misshandel. Så det är flera målsägande och flera misstänkta, och det är det vi försöker utreda, säger Johan Sundberg.

Området spärrades tidigare under kvällen av för teknisk undersökning.

Vid 03-tiden var den tekniska undersökningen så gott som avslutad.

– Man har gjort fynd på platsen. Vad det rör sig om tänker jag inte gå in på. Det är ett omfattande utredningsarbete vi har framför oss nu, säger Johan Sundberg.