Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Bråk och misshandel på asylboende

Uppdaterad 2016-02-08 | Publicerad 2016-02-07

Under söndagskvällen fick polisen in två larm till ett och samma asylboende i Boden. En kvinna på boendet ska ha misshandlats av sin man och en annan uppges ha hotat väktare till livet.

– Två personer är gripna, men händelserna har inget med varandra att göra, säger Karolina Thomtén, vakthavande befäl vid polisen i Norrbotten.

Runt 21.30-tiden kom två larm in till polisens ledningscentral om hot mot tjänsteman respektive misshandel i nära relation på ett asylboende i Boden.

– Det är två olika händelser som inte har något med varandra att göra. Det har bara skett på samma boende, säger Karolina Thomtén, vakthavande befäl vid polisen i Norrbotten.

Båda männen gripna

Händelserna ska ha inträffat efter 19-tiden. Den ena rör en man som uppges ha blivit aggressiv och hotat en väktare till livet. Han belades med handfängsel och är nu gripen. En anmälan om hot mot tjänsteman kommer att upprättas.

Det andra larmet rör en kvinna i 25-årsåldern som blivit misshandlad av sin man på asylboendet. Mannen lämnade platsen kort efter misshandeln men kom senare tillbaka i samband med att polispatrull pratade med kvinnan och kunde då gripas, uppger polisen på sin webbsida.

– Det är inga allvarligare skador, inte heller på kvinnan som blivit slagen, säger Karolina Thomtén.

Båda männen har förts till station.

– Under kvällen kommer man att prata med dem och åklagare besluta om man ska anhålla eller försätta dem på fri fot.

Även våldsamt på asylboende i Umeå

Tidigare under söndagskvällen ryckte polisen i Umeå även ut till ett asylboende i Rundvik där en man blivit våldsam, slagit personal och även slagit sönder en bilruta. Detta efter att han blivit upprörd över något, skriver vk.se.

Gärningsmannen har enligt tidningen gripits och förts till polisstationen i Umeå.

Följ ämnen i artikeln