Kvinna åtalas för kundvagnsattack

Publicerad 2012-05-14

En 40-årig kvinna körde bakifrån på en 16-årig tjej med en fullastad kundvagn, enligt åtalet.

Orsaken: 16-åringens mamma kan ha råkat knuffa till 40-åringens mamma.

Med en fullastad kundvagn körde den 40-åriga kvinna bakifrån på en annan kvinna på varuhuset Gekås i Ullared. Nu åtalas hon för misshandel vid Varbergs tingsrätt

Händelsen inträffade i oktober i fjol och 16-åringen som blev påkörd fick söka vård. Hon fick blåmärken på ryggen.

I förhör berättade 16-åringen att hon och hennes 45-åriga mor körde sin kundvagn förbi en äldre dam och att det blev uppståndelse. Den äldre damen blev arg och ropade att 16-åringens mamma knuffat till henne med kundvagnen.

Fick en kundvagn i ländryggen

När 16-åringen passerade den gamla damen kände hon en spark ryggen. Den enda som står bakom henne är den äldre kvinnan. 16-åringen hinner knappt ropa på sin mamma innan hon får en kundvagn i ryggen.

Enligt vittnen, som såg det hela och tillkallade personal,  var det den gamla damens 40-åriga dotter som " verkligen tog sats och kör på den lilla dottern med en kundvagn".

– Den "stora dottern" körde på riktigt ordentligt och det blev en ordentlig smäll vid själva kollisionen. Mamman till den "stora dottern" började skrika åt den andra dottern och mamman, säger vittnet i förhör.

Ett annat vittne berättar i förhör:

– Den äldre damens dotter drog in sina armar för att ta sats med kundvagnen, för att få mer kraft och sedan med ett förvridet utseende i ansiktet körde in vagnen i ryggen på den unga tjejen.

Skrek på varandra

Sedan skrek båda mammorna på varandra, enligt vittnet.

16-årigen uppgav för polisen att hon vände sig och såg den 40-åriga kvinnan hånflina.

16-åringens mamma medgav i förhör att hon "kan ha stött till den gamla damen med sin armbåge i trängseln", men inte med kundvagnen.

Den 40-åriga kvinnan nekar till misshandel. Till polisen säger hon att varken hon eller hennes mor kört på någon utan att hon plötsligt upptäckte att hennes mamma hukade sig mot golvet och grät och sa att hon blivit påkörd med en kundvagn.

40-åringen kräver ersättning på 2000 kronor för att hon missade bussen hem från GeKås.

Aftonbladet han sökt 40-åringen och den 16-åriga tjejens mamma för en kommentar.