Eva fick rätt - nu blir det rättegång mot exmaken

Publicerad 2013-11-19

Sköts upp tre gånger

Eva Wetterlöv har i över ett år väntat på att möta sin förre sambo i tingsrätten.

Eva Wetterlöv fick rätt. Hennes ex-sambo mår inte alls så psykiskt dåligt att han inte orkar med rättegången om grov kvinnofridskränkning.

Nu blir den av, efter att ha skjutits upp tre gånger.

Socialstyrelsen har granskat mannens läkarintyg och journaler och finner inga hinder för att han skulle kunna närvara vid en rättegång.

– Äntligen någon som ser igenom hans försök att slippa undan, säger Eva Wetterlöv.

Sedan december 2012 har den åtalade mannen tre gånger lämnat in läkarintyg om att han mår psykiskt dåligt och inte orkar med två dagars rättegång.

– Jag får inte chansen att lägga detta bakom mig, uttalade Eva Wetterlöv i Aftonbladet den 25 oktober.

Hon hade då väntat två år sedan förundersökningen inleddes.  Under tiden har mannen - som förnekar brotten - drivit en bodelningstvist mot henne, som han förlorade. Den rättegången orkade han med.

”Jag fick rätt”

När han för tredje gången lämnade in läkarintyg om att han inte orkade med brottmålsrättegången fick Eva Wetterlöv nog och talade med rådman Ulf Ahlström vid tingsrätten. Han skickade då läkarintyget till Socialstyrelsens rättsliga råd - som underkände intygen.

– Jag fick rätt, och det känns jättebra, säger Eva Wetterlöv.

Rättegången har även flyttats fram i tid, från april till januari. Åtalet har sju punkter om misshandel och dödshot. Fyra vittnen är kallade och som bevisning för den upprepade misshandeln finns även fotografier och dagboksanteckningar.