Färsk pasta med tomatsås & ost
Uppdaterad 2017-07-31 | Publicerad 2012-07-23
Tagliatelle con salsa di pomodoro
En riktigt snabb rätt som på två blinkningar står på ditt matbord.
– Den är dessutom riktigt nyttig, för kokt mat är något av det nyttigaste man kan äta, säger Paolo.
Ingredienser för fyra portioner:
Gör så här:
1. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg försiktigt ner tomaterna. Låt vattnet koka upp på nytt och stick en vass knivspets i en av tomaterna. När skalet börjar rulla upp sig, häll av vattnet i ett durkslag, spola snabbt av med kallt vatten och låt rinna av. Skala och halvera tomaterna. Gröp ur kärnorna med en sked och skär fruktköttet i bitar.
2. Värm upp olivoljan i en kastrull, lägg i vitlöksklyftorna och låt dem fräsa varsamt i oljan, utan att de får färg, 2–3 minuter. Tillsätt tomatbitar, basilikastjälkar, salt, peppar och socker. Låt såsen koka i 15–20 minuter på svag värme utan lock. Rör ner basilikabladen och smöret när ett par minuter av koktiden återstår. Ta upp och kasta vitlöksklyftor och basilikastjälkar.
3. Koka pastan i lättsaltat vatten och låt rinna av i ett durkslag.
4. Lägg upp pastan i djupa tallrikar, skeda tomatsåsen över och garnera med basilika.
5. Servera tillsammans med den färskrivna parmesanosten.
Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboksförfattaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.
Smakerna är italienska och måltiderna lättlagade och nyttiga.
Många av rätterna tar bara 30 minuter att tillaga.
Smaklig måltid!
Paolo Roberto