Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Helge

Nytt grovt sexbrev till förskola i Göteborg

Publicerad 2012-09-06

Förskolan på Hagens kapellväg i Göteborg, har fått ett nytt anonymt brev som ingående beskriver sexuella övergrepp mot barn.

Förskolan Hagens kapellväg i Göteborg fick i tisdags ett anonymt brev med grovt sexuellt innehåll.

Det ofrankerade brevet beskriver sexuella övergrepp på barn och är en fortsättning på ett brev som förskolan fick i augusti.

– Det innehåller detaljerade sexbeskrivningar med våldsinslag, säger Anders Lycke, chef för polisens spaningsenhet i Göteborg.

Att brevet är ofrankerat innebär att författaren sannolikt gått till förskolan och själv lagt det i brevlådan utanför. I augusti fick fyra olika förskolor i området ett liknande brev.

En månad sedan de senaste breven

Men det senaste brevet har bara lämnats till förskolan Hagens kapellväg. Det innehåller grovt sexuellt innehåll med våldsinslag och är en direkt fortsättning på det förra.

– Vi hade hoppats att de här breven bara var en engångsföreteelse. Det har ju gått en månad sedan vi fick de andra, säger förskolechefen Hanna Nordh.

Alla föräldrar till barnen på förskolan är informerade om händelsen.

”Skrivet i novellform”

– Brevet är skrivet i novellform och detta senaste är en direkt fortsättning på det gamla. Det är väldigt obehagligt innehåll, säger Anders Lycke, chef för polisens spaningsenhet i Göteborg Syd och City.

Inget enskilt barn på förskolan är nämnt eller utpekat i brevet. Polisens spaningsenhet tar breven på största allvar. De väntar nu på att få en gärningsmannaprofil färdigställd.

– Så att vi vet vad vi ska leta efter, säger Anders Lycke.

Brevet har undersökts noga av polisens tekniker men i nuläget har man ingen misstänkt. Ärendet rubriceras som sexuellt ofredande alternativt olaga hot.

Välskrivet och genomarbetat

Chefen för spaningsenheten har flera gånger tidigare stött på liknande brev.

– Fast vanligtvis är sådana här meddelanden riktade till vuxna personer och dåligt eller slarvigt skrivna. De här breven är mycket välskrivna och genomarbetade. Den som skrivit det har lagt ner mycket tid på det, säger han.

Det senaste sexbrevet är, precis som de fyra tidigare, skrivet på dator. Därför går det inte att utföra någon grafologisk undersökning, berättar Anders Lycke.

Ärendet lämnas i dag över till Länskriminalpolisen.

Extra föräldramöte

Förskolan planerar just nu för ett extra föräldramöte där polisen också kommer att närvara.

– Vi har skickat ut information till samtliga föräldrar och kommer att hålla föräldramötet i början av nästa vecka, säger förskolechefen Hanna Nordh.

Sexbreven till förskolan har lett till att säkerheten och personalens rutiner har setts över.

– Vi har sett över alla lås och så har vi förstärkt med ytterligare personal, säger Hanna Nordh.

Brevlådan utanför förskolan har också tagits ner efter det senaste brevet.