Röstfiske på lägsta nivå...

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-21

Död guldfisk ombads registrera sig för att kunna rösta i presidentvalet

Det är okänt vem Princess, en guldfisk av detta slag, skulle röstat på om hon var vid liv. Och inte en fisk.

En lång rad husdjur, däribland den döda guldfisken Princess, fick härförleden hem väljarmaterial och ombads registrera sig för att rösta i presidentvalet.

Blanketterna och broschyrerna kom från projektet ”Womens Voices, Womens Vote” som sänt ut samma material till nära en miljon hushåll i Barack Obamas hemstat Illionois. Adresserna fick man från en kommersiell adressförsäljare som i sin tur samlat namn från garantier, tidningsprenumerationer med mera.

Den hädangångna guldfiskens matte Beth Nudelman har en misstanke om hur det kommer sig att Princess hamnade på adresslistan.

– Vi fyllde i hennes namn på en blankett en gång när vi skaffade en extra telefonlinje hem, erkänner hon enligt nyhetsbyrån AP.

Sarah Johnson, taleskvinna för ”Womens Voice, Womens Vote”-projektet, säger att det var ett misstag att man använde listan som man faktiskt upptäckte innehöll en hel del uppenbara djurnamn. Man försökte radera bort de adresserna.

– Vi tog bort alla Fido vi hittade, men om en katt heter Polly så är det möjligt att de fick ett utskick, säger hon till AP.

Och Princess är ju ett vanligt människonamn, vidhåller hon.

– Det var två i min high school som hette Princess.