Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

Ullareds–profilen sågar spikmattan

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-20

”Det kommer bli som med bakmaskinen – upp som en sol, ner som en pannkaka”

Hyllad och utsedd till årets julklapp – spikmattan har förutsättningarna att bli en av julens största succéer. Men trots framgångarna sågar Ullareds VD Boris Lennerhov den omdebatterade produkten.

Förra veckan utsåg Handelns utredningsinstitut spikmattan till årets julklapp. Sedan dess har den fått ta emot massvis av hyllningar – men även rejält med svidande kritik. Boris Lennerhov, VD för varuhuset Ullared, är inne på det sistnämnda spåret.

Som med bakmaskinen

– Det kommer bli som med bakmaskinen – upp som en sol och ner som en pannkaka. Spikmattan hade sin absoluta topp i juli hos oss och intresset har sedan dess dalat, säger han och fortsätter:

– Ett annat exempel är Sodastreamern som alla skulle ha för ett år sedan. Nu är intresset för den väldigt ljummet. Det blir lätt så med produkter som slår igenom pang boom.

Dvd-filmer

Lennerhov tror istället att det är ett helt annat område som kommer att dominera i jul.

– Jag tror att årets julklapp blir dvd-filmen. Under hela hösten har vi ökat vår försäljning på dem och det ser ut att fortsätta fram till jul. Filmerna är dessutom en väldigt bra julklapp att ge bort, säger han.

Jonas Blomquist/Minimedia

ANNONS

Följ ämnen i artikeln