Louise, 24, bestals på sitt parkeringstillstånd

Uppdaterad 2018-05-31 | Publicerad 2018-05-30

Rullstolsburna designern Louise Linderoth, 24, fann bilrutan krossad och parkeringstillståndet stulet utanför sitt hem.

– Det kändes som att min självständighet togs ifrån mig, säger hon.

Det var sent på tisdagskvällen som Louise Linderoth fick oväntat besök av grannarna hemma i Göteborg. Den sena visiten visade sig dock vara av en mindre trevlig karaktär, vilket GT var först med att berätta.

– De hade sett genom sitt fönster att rutan på min bil var krossad, säger hon.

Louise begav sig ner för att kolla till bilen och var glad över att hon inte förvarat några värdesaker i den. På väg mot parkeringen tänkte hon att en krossad ruta inte är hela världen, men när hon såg vad som fattades blev hon fly förbannad.

Någon hade tagit hennes p-tillstånd, som gör det möjligt för Louise att parkera på handikapplatser.

– Då brast det litegrann. Jag blev ledsen och tappade tron på mänskligheten. Det kändes som att min självständighet togs ifrån mig. Bilen är ju min trygghet och mitt sätt att kunna leva ett aktivt liv. Om jag inte kan parkera bilen förlorar den ju sitt syfte, så jag blev lite strandsatt.

”Sparkar på folk som redan ligger”

Louise frilansar som designer, och är beroende av bilen för att ta sig mellan olika jobb. I sitt arbete vill hon förändra synen på funktionshindrade och har bland annat designat jeans utformade för att sitta i och använt sig av rullstolsburna modeller på modevisningar.

Därför vill hon belysa hur mycket det stulna beviset innebär för henne.

– Jag tycker det är viktigt att belysa problematiken för att det här inte ska kunna ske i framtiden. Jag vill också påminna folk med liknande parkeringstillstånd att inte ha dem framme om de inte behövs.

Hon delade med sig av sin ilska i sociala medier och har mötts av stor respons och många som stöttar henne.

Hon är dessutom överväldigad av hur trafikkontoret, vänner och samarbetspartners har ställt upp. Ett nytt parkeringstillstånd är redan utfärdat och snart får hon tillbaka sin bil och sitt liv.

– Personer har varit så himla snälla och hjälpsamma så det tog inte lång tid innan jag återfick tron på mänskligheten igen. Men att det finns personer som i stort sett sparkar på folk som redan ligger ner känns lite jobbigt, jag trodde att det fanns någon slags gräns.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln