Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Bedragaren ”Carlitto” har åkt dit – igen

Publicerad 2011-08-04

Sol-och-vårare dömd för att ha misshandlat sin sambo

Storbedragaren Carl ”Carlitto” Eriksson har slagit till igen.

Han döms för att ha hotat och misshandlat sin sambo.

– Det kommer att fortsätta, han vet inget annat sätt att leva, säger hans tidigare offer Therése Eriksson.

Carl Eriksson, 42, – en av Sveriges värsta nätbedragare – fortsätter att utnyttja kvinnor. Redan 2007 dömdes han till 1,5 års fängelse för att ha lurat ett dussintal kvinnor han inlett en relation med.

Aftonbladet kunde i höstas avslöja hur han fortsatte sol-och-vårandet inne från fängelset. Efter att han släpptes ut snärjde han flera nya offer.

Nu har det hänt igen. Carl Eriksson döms till fyra månaders fängelse för att flera gånger ha hotat och misshandlat sin senaste sambo.

Känner igen sig

Under hösten 2010 flyttade han in hos den 43-åriga kvinnan och började arbeta i hennes affärsverksamhet. Misshandeln skedde efter att hon konfronterat honom med att ha sökt sexkontakter på nätet och för att ha haft bilder på nakna kvinnor i sin telefon.

– Vi väntade bara på att det här skulle hända igen. Det var därför vi gick till tidningen för att varna folk – så att inte fler skulle råka illa ut, säger Therése Eriksson som under en kort period var gift med Carl Eriksson och berättade om det i Aftonbladet i höstas.

Hon känner igen mönstret och våldet väl. Hon har själv anmält Carl Eriksson för liknande misshandel. I mars i år dömdes han i tingsrätten för att ha slagit en kvinna han hade en relation med 2008.

Låtsas vara italienare

Carl Eriksson annonserar på olika dejtingsajter för att hitta nya offer. Han utger sig för att ha italienskt påbrå och kallar sig Carlitto eller andra italienska namn som Gianni eller Giovanni.

– Han kommer att fortsätta med det här. Han har hållit på i 20 år – det är hans sätt att leva. Han vet inget annat, säger Therése Eriksson.

Aftonbladet har varit i kontakt med Carl Eriksson genom hans advokat men han avböjer att kommentera.