Kenya: Flera styckade kroppar funna på soptipp

TT-AFP

Publicerad 2024-07-13 21.33

Människor står på kanten till soptippen där säckar med delar från flera kroppar hittats i Kenyas huvudstad Nairobi.

Kenyansk polis har hittat ytterligare tre säckar med kroppsdelar från kvinnor på en soptipp, det senaste avslöjandet i en skräckhistoria som chockat nationen.

Säckarna, som på lördagen drogs upp ur vattnet i ett övergivet stenbrott i slummen i huvudstaden Nairobi, innehöll bland annat avhuggna ben och två torson, enligt direktoratet för kriminalutredningar, DCI.

”Vi vill försäkra allmänheten om att våra utredningar kommer att vara grundliga och omfatta flera teorier, inklusive men inte uteslutande sekthandlingar och massmord”, meddelar DCI.

Dagen före meddelade polisen att styckade kroppar av minst sex kvinnor hittats i Mukuru i södra Nairobi. Myndigheten Ipoa, med uppgift att granska polisen, anger nio kroppar: sju kvinnor och två män.

Allmänheten manas till lugn medan utredningen pågår. En grupp av polisens utredare och kriminaltekniker har av uppretade människor hindrats att ta sig till brottsplatsen, enligt DCI.

Fynden i fredags gjordes mindre än 100 meter från en polisstation. Kenyansk polis har samtidigt anklagats för att ha bortfört demonstranter efter våldsamma, regeringskritiska protester. Flera demonstranter saknas sedan dess.

Människorättsgrupper anklagar kenyansk polis för brutalitet och flera brott mot mänskliga rättigheter, och uttrycker oro efter fynden av de styckade kropparna.

En utredning om eventuell polisinblandning i brotten pågår, meddelar granskningsmyndigheten Ipoa.

ANNONS