Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Harry, Harriet

Ny våldtäkt i Örebro

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-16

blev distraherad Här överfölls och våldtogs en 34-årig kvinna i Örebro under lördagen. Mannen blev distraherad av röster i närheten och kvinnan kunde till slut fly, enligt polisen.

Polisen har gripit den man som man tror satt Örebro i skräck.

Men i går överfölls ytterligare en kvinna i staden.

Det verkar som att våldtäktsvågen inte är slut.

– Nej det känns tyvärr så, säger Peter Persson på Örebropolisen.

Den 34-åriga kvinnan hade varit på fest i fredags. Tidigt i går morse när hon var på väg hem till en kompis bostad mötte hon en man som började prata med henne. De träffades utanför pressbyrån på Storgatan och gick tillsammans via Järntorget mot Gamla gatan.

När de skiljdes åt gick kvinnan ensam in på Gamla gatan.

Men hon han bara en kort bit innan hon blev överfallen bakifrån av samme man som tidigare konfronterat henne.

Blev distraherad

Enligt polisen genomförde mannen en fullbordad våldtäkt men blev distraherad av röster i närheten och kvinnan kunde fly. Hon tog sig till lägenheten där hon ringde en bekant och berättade vad som hänt.

Den bekanta, som är ute i centrala Örebro, stoppar en förbipasserande polisbil och slår larm. Medan en polispatrull åker till kvinnan för att hjälpa henne till sjukhus genomförs även en teknisk undersökning av platsen.

”Ska det aldrig ta slut?”

Larmet slog ned som en bomb i Örebro, bara fem dagar efter att polisen gripit en 23-årig man som misstänks för en lång rad överfallsvåldtäkter och våldtäktsförsök de senaste åren.

– Ska det aldrig ta slut? Men det är bara att ta nya tag. Det är ett avskyvärt brott och som alltid lägger vi ner all energi. Man får inte tappa sugen, säger Peter Persson, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Den häktade mannen har erkänt ett av de fyra kvinnoöverfallen som han misstänks för och innan han greps spekulerades det i att våldtäkterna kunde tillskrivas två olika gärningsmän.

Inget samband

Polisen säger dock att man inte ser något samband med något av de tidigare kvinnoöverfallen.

– Vi behandlar detta som en ny enskild händelse, säger Peter Persson

Orsaken är att kvinnan kunnat lämna ett mycket gott signalement på mannen som inte stämmer med observationer vid tidigare överfall.

Hon har berättat av våldtäktsmannen är i 25-årsåldern, var klädd ungefär som en raggare och bar svart väst eller jacka. På jackan ska han ha haft knappar med hårdrocksmärken.

– Vi har valt att gå ut med signalementet för vi har utförliga vittnesuppgifter.

Polisen är intresserad av iakttagelser som gjorts i området mellan klockan 02-03 i går natt.

– Vi behöver hjälp och kvinnan säger själv att det har varit folk i närheten, säger Peter Persson.