Nytt sökpådrag efter 10-åriga Klaudija

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-05-17

Försvunna Klaudija har ännu inte återfunnits.

Under måndagen har polis och militärer fortsatt med sökandet efter 10-åringen.

– Vi letar för fullt, sade Björ Blixter, presstalesman vid polisen i Västra Götaland vid 16-tiden.

Klaudija försvann klockan 19 i fredags.

10-åriga Klaudija har nu varit försvunnen i tre dagar.

Hon försvann vid 19-tiden i fredags mellan en lekplats i Svenljunga och sin bostad. Sedan dess har polis och hemvärn sökt dygnet runt efter henne.

150 söker

Men trots att närmare 150 personer som mest varit inblandade i sökandet efter flickan har man inga spår efter 10-åringen.

– Läget är oförändrat. Vi har över 60 militärer, flera patruller och sju hundar som är ute och letar nu, sade Björ Blixter till Aftonbladet vid 16-tiden.

Sökningarna sker i en cirkel med radien nio kilometer från den plats Klaudija försvann. Två tredjedelar av det området är genomletade, enligt polisen.

Polisen har även hållit förhör med familjen, anhöriga och grannar men har för närvarande ingen misstanke om att brott har begåtts.

”Ett vanligt försvinnade”

Flickan tillhör en flyktingfamilj som fick sitt avvisningsbeslut i förra veckan.

– Men det finns inga som helst indikationer om att försvinnandet har något med den saken att göra. Vi bedömer det här som ett vanligt försvinnande, vilket är allvarligt nog, säger kommissarie Ulf Hallberg, som leder sökandet efter flickan, till TT.

Sökandet kommer att pågå hela måndagen fram till mörkrets inbrott då det trappas ner. Under natten kommer man bara söka med polispatruller.

– Vi har inga spår alls just nu, säger Björ Blixter.