Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Finn en vän på Facebook

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-16

Tomas Nilsson: Jag flirtar med de som ser intressanta ut

Facebook kan vara ett bra alternativ för den som inte är redo för dejtingsidor.

Är du intresserad?

Det är bara en av de saker singlar omedelbart kan få svar på.

Glöm allt du hört om att Facebook bara är för kompisar.

Tomas Nilsson finns på Facebook.

Även om Facebook är ett ställe där det främst är tänkt att du ska samla dina vänner, går det utmärkt att också hitta en dejt eller rent av ett förhållande.

– Jag flirtar inte hejvilt på Facebook men med de jag tycker ser intressanta ut. Jag brukar gå in via sökfunktionen och titta på singlar i min ålder, säger Tomas Nilsson, 38, från Varberg.

Via Facebook kan du få kontakt med en gammal ungdomskärlek igen, eller upptäcka att den där killen eller tjejen du inte sett sedan ni gick ur högstadiet har förvandlats till en riktig heting. Som dessutom tydligt berättar på sin sida om han eller hon är singel, utan att du behöver fråga.

En virtuell ros

Facebook kan kännas som en tryggare plats att börja på om man är för blyg för att lägga upp sin profil på en dejtingsida. Lite oskyldigt småprat med en avlägsen bekant kan leda till att ni får upp ögonen för varandra – och en virtuell ros upplevs mindre desperat än ett blomsterbud.

Alla de tusentals olika små tilläggsprogram, så kallade applications, som utvecklas för Facebook kan också ge hjälp på traven. Det direkta ”Are you interested?” ger ett omedelbart svar och besparar dig tid.

”What kisser are you?”

Med hjälp av ”Introductions” eller ”Date my friend” kan dina vänner presentera dig för sina vänner, och i ”Hot match” röstas det på tänkbara par i bekantskapskretsen.

– Jag använder ”Meet new people”, sedan är det väl det vanliga, ”Poke me”, ”X me”, ”Are you interested” och ”What kisser are you?”, säger Tomas Nilsson.