Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

River hus värt 10 milj. – för att uppfylla sin dröm

Publicerad 2011-06-13

Harry Potter-författarens storslagna planer

Hon vill ha en ny trädgård.

Och för att få sin drömoas är Harry Potter-författaren JK Rowling inte sen med att riva det som står i vägen för hennes planer – ett hus värt över 10 miljoner kronor.

Den här gången kan den 45-åriga författaren inte använda sig av Harry Potters trollstav. I stället har hon varit tvungen att ansöka om tillstånd för att få riva ett hus på tomten bredvid hennes egen, rapporterar The Daily Mail.

JK Rowlings hem är en 1800-talsherrgård, som ligger i en förort till Edinburgh. Författarens make ska ha betalat 2 miljoner brittiska pund för fastigheten.

På grannfastigheten

Enligt bygglovsansökan vill Rowlings nu riva ett fullt funktionerande hus som ligger på grannfastigheten, som hon också äger. Anledningen är att hon vill bygga ett trädgårdsrum med ett nio meter högt konformat tak. Den speciella designen har jämförts med Harry Potter-karaktären Hagrids hus.

Enligt The Daily Mail har planerna nu gjort att det hållits ett möte där allmänheten fått säga sitt. Men det har inte stoppat bygget.

Inte heller stadens politiker har haft något att säga om författarens nya trädgård. Enligt kommunfullmäktiges ordförande Marion Williams fördömer hon inte planerna eftersom de trots allt på något sätt verkar för att återställa ett trädgårdsområde som tidigare funnits.

"Vi beklagar"

Samtidigt säger hon:

"Vi konstaterar förlusten av en funktionell, nyligen byggd bostad från stadens bostadsbeståndet och beklagar och ifrågasätta aspekterna av rivningen."

Innan Rowling slog igenom som författare var hon en ensamstående mamma som levde på socialbidrag. Nu har hon en förmögenhet på 530 miljoner pund.

JK Rowlings har fler hem än det i Edinburgh. Bland annat äger hon en fastighet i Kensington i London – värd 4,5 miljoner pund. Och en egendom i Tasmanien som ska bli sommarstuga.

Minimedia

Följ ämnen i artikeln